Select Page

A Blum&Wolf Luminaires design márka a Poligon-Csoport Mérnöki és Művészeti Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság világítótestek tervezésével foglalkozó divíziója 2021. február 25-ével a Széchenyi 2020 program támogatásában részesült.

A projekt címe: A Poligon-Csoport Kft. Blum & Wolf márkájának kapacitásbővítése és hazai, illetve külföldi piacainak bővítése 

A projekt tartalma:

Kapacitásbővítés

A termékfejlesztéshez szükséges műveleti fázisok házon belüli megteremtése és a munkavégzés feltételeinek kialakítása jelenti az elsődleges fejlesztendő területet a Blum&Wolf design márka esetében. Az eddig külső erőforrások és alvállalkozók bevonásával történő műveleteket házon belüli eszközökkel és helyi kapacitással váltjuk ki, ezzel jelentősen növelve a hatékonyságot, a gyártási potenciált és a versenyképességet. A kapacitásbővítés ezen túl a folyamatok automatizálásával függ össze, hiszen egy jól kitalált gyártási folyamat lehetővé teszi a nagyobb számú megrendelők kiszolgálását. Ennek fejlesztését szolgálja a géppark bővítése és a szoftveri háttér kialakítása. (Lézervágó berendezés, vágóplotter, 3D nyomtató, szoftverek) Cél a prototípuskészítés és gyártási folyamatok egyszerűsítése, automatizálása és az eszközökkel erősített gépi háttér megteremtése. A pályázat keretében a következő tevékenységek segítik a termékfejlesztési és kapacitásbővítési szegmenst:

Bérköltség-támogatás

Információs technológia- fejlesztés 

Munkavégzéshez szükséges feltételek kialakítása

Technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése

Hazai, illetve külföldi piacok bővítése

A hazai és külföldi piaci jelenlét és fókuszba-kerülés elengedhetetlen feltétele a szakmailag erős online showroom kialakítása. A professzionális fotóanyag, a 3D-fájlok és a webfejlesztés jelentik a legfontosabb pilléreit ennek a területnek. Vizuális képi anyag, majd pedig minőségi marketingkommunikációs- és PR-tevékenység teszi teljessé az online jelenlét magasabb szintű megvalósítását.

A szerződött támogatás összege: 11 817 006 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 70%

A projekt megvalósításának kezdete: 2021.03.05.

A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2022.06.30.

A projekt azonosító száma: VEKOP-1.2.7-20-2021-00026